...
Při objednávce od 800,- Kč, doprava za POLOVIC, při objednávce od 1500,- Kč ZDARMA!

Peru chilli

Chilli z Peru: Unikátní chuť, která vás okouzlí!

Peruánské papričky Aji chilli jsou prostě jiné, výjimečné! Jejich chuť je jiná než u běžných maďarských nebo mexických odrůd.

Mají komplexní ovocné a květinové tóny, které je odlišují a činí nezaměnitelnými.

Aji Amarillo a Aji Charapita se časem staly naší "značkou", viďte? :-)

Vidíme vám na očích, kdo už naše Peru ochutnal.

 

Pokud jste je ještě neochutnali, určitě přihoďte do košíku.

7 položek celkem

Cena

115155
1115155

Značky

Položek k zobrazení: 7
steril charapita
155 Kč

Podle mnoha světových šéfkuchařů jde o nejchutnější chilli vůbec

1270
amarillo
135 Kč

Nejvoňavější paprička - neopakovatelný způsob pálení, úžasná chuť a vůně a hlavně náš vymazlený nálev!    

1296
omnicolor
135 Kč

exotická chuť z Peru

1297
amarillo
115 Kč

SHU:  30.000 - 50.000 

1552
omnicolor
115 Kč

SHU:  30.000 - 50.000

1553
saz ama
Aji Amarillo sazenice chilli
Momentálně nedostupné
125 Kč

JEN PRO REZERVACE   SHU: 30.000-50.000

854
omnicolor
Aji Omnicolor sazenice chilli
Momentálně nedostupné
125 Kč

Kompaktní rostlina chilli, s plody různých barev. SHU: 30.000-50.000

856

Peruánské papričky jsou známé svou rozmanitostí, intenzivními chuťovými profily a širokým použitím v peruánské kuchyni. Tato oblast je domovem několika unikátních odrůd, které se liší od běžných chilli papriček jak chutí, tak vzhledem.

Chuť a aroma:

Peruánské papričky mají často výrazně ovocné, květinové nebo bylinné tóny, což je odlišuje od jiných chilli papriček, které bývají spíše zaměřeny na čistou pálivost. Například Aji Amarillo, jedna z nejpopulárnějších peruánských odrůd, je známá svou sladko-pálivou chutí, která má jemně citrusový nádech. Další odrůdy, jako Aji Panca, mají kouřovou a sladkou chuť, která se vyskytuje v mnoha tradičních peruánských pokrmech. Dále pěstujeme Aji Rojo a Aji Omnicolor - každá je originální a zaujme nezaměnitelnou chutí.

Vzhled:

Peruánské papričky mohou mít různé barvy – od jasně žluté a oranžové až po tmavě červené a hnědé tóny. Některé z nich jsou středně pálivé, zatímco jiné mohou dosahovat vyšších hodnot na Scovilleově stupnici, ale nikdy ne srovnatelnou intenzitou jako některé extrémně pálivé papričky (např. Carolina Reaper).

Použití v kuchyni:

Tyto papričky jsou v Peru a okolních zemích používány čerstvé, sušené, nebo jako pasta. Často se používají jako základ pro omáčky, marinády, nebo přísady do polévek a dušených pokrmů. Aji Amarillo je klíčovou součástí mnoha tradičních jídel, jako je Ceviche nebo Lomo Saltado.

Zajímavosti:

Vzhledem k různým klimatickým podmínkám v Peru, kde se papričky pěstují od nížinných oblastí až po vysokohorské regiony, se jejich chuť může měnit v závislosti na nadmořské výšce a půdních podmínkách. To přispívá k jejich rozmanitosti a širokému spektru chutí. V některých případech může vysokohorské pěstování přidat papričkám specifické aromatické vlastnosti, které se v nížinách nevyskytují.